Tüm Haberler

YÜTF "Tıp ve Sağlık Alanında Kariyer Örnekleri Paneli

 

Değerli Mezunlarımız,

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ailesi olarak mezunlarımız arasında güçlü bir iletişim ağı kurmak, ve her fırsatta mezunlarımız için ortak noktalar oluşturarak bir yere gelmelerini sağlamak, biz Hocalarınız için en öncelikli konulardan birisidir. Bildiğiniz gibi bütün tecrübeler bir bedel ödeyerek kazanılır. Dolayısı ile kendi kariyer serüvenlerinizde biriktirdiğiniz değerli tecrübelerinizi, sizlerin izini takip eden genç öğrencilerimizle paylaşmanız ve onların da aynı zorluklara katlanmadan daha güvenli ve doğru kariyer adımları atmalarını sağlamanızı arzu ediyoruz. Bu bağlamda her yıl, dönem IV öğrencilerimizi klinik ortamlara geçişe hazırladığımız ilk stajlarında onları farklı mezunlarımızla buluşturarak mezunlarımızın kariyer hikayelerini kendi ağızlarından dinlemelerini sağlamaya gayret ediyoruz. Bu stajımız ilk yıldan beri öğrencilerimizden çok güzel geri dönüşler sağladı ve onların yapıcı eleştirileriyle her geçen yıl daha da verimli hale geliyor. Ekte bu yıl ki kariyer toplantımıza ait fotoğraflarla beraber bizlerle tecrübelerini paylaşan mezunlarımız hakkında da özet bilgiler bulunmakta. Kendilerine bu değerli katkılarından dolayı öğrencilerimiz adına müteşekkiriz. 

Bu stajı hazırlarken staj koordinatörümüz Prof Dr Meral Sönmezoğlu ve Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Dr Öğretim Üyesi Serdar Özdemir’in emekleri büyük. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Diğer taraftan mezunlarımızla ilgili her organizasyonda Türkiye’nin en doğusundan, Kars Kafkas Üniversitesi’nden bize destek veren Mezunlar Derneği Başkanımız Dr Öğretim Üyesi Serhat Tunç’a da öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz.

Beni bu staj ve en az öğrencilerimizin güzel geri bildirimleri kadar memnun eden bir diğer faktör de Dr Serhat Tunç’un staj öncesi katılım durumlarını bildirmeleri için mezunlarımıza yolladığı duyuruya cevaben, uzaklarda oldukları, ya da önceden belirlenmiş olan programları nedeniyle katılamayacaklarını, fakat kendi birikimlerini her zaman öğrencilerimizle paylaşmaya hazır olduklarını belirten çok sayıda mezunumuzun destek mailleri oldu. Hemen üst dönemlerimizdeki birkaç öğrencimizi, yol göstermeleri ve destek olmaları amacıyla bazı mezunlarımızla irtibata geçirme şansı yakaladık. İşte biz Hocalarınız için en güzel mutluluk da bu. Umuyorum ki bu iletişim ağı genişleyerek devam edecek ve belki yakın gelecekte bu konuda yetkin bazı mezunlarımızın yazılım desteği ile de güzel bir paylaşım platformuna dönüşecek.

Bu vesile ile 3 yıldır sürdürdüğümüz ilkbahardaki kahvaltılı mezunlar buluşmamızı da bir kez daha hatırlatmak ve her birinizin katılımını içtenlikle beklediğimizi belirtmek istiyorum. Hepinize başarılı güzel kariyerler diliyor sevgilerimi sunuyorum.

Prof Dr Sina Ercan 
Dekan

 

YÜTF "Tıp ve Sağlık Alanında Kariyer Örnekleri Paneli" Notları:

Top of Form

"Tıp ve Sağlık Alanında Kariyer Örnekleri Paneli" 4. Sınıf öğrencilerimize yönelik olarak düzenlenen ve koordinatörlüğünü Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu ile Dr. Öğr. Üyesi Serdar Özdemir'in yürüttüğü  "Klinik Ortamlara Geçiş Stajı" kapsamında gerçekleştirilmektedir. 

Bu yıl, 6 Eylül 2019 Cuma günü saat 09.00-11.00 arasında Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu İhtisas Hastanesi 4. Kat Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelin amacı öğrencilerimizin tıp ve sağlık alanındaki kariyer alternatiflerini tanımaları ve kendilerine kariyer rotası çizerken önceki mezunlarımızın ve hocalarının tecrübelerinden faydalanmalarıdır.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından beri düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Panele, Dekanımız Prof. Dr. Sina Ercan ve Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Bayram Yılmaz ile birlikte Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunlarından 4 meslektaşımız katılmış ve kendi kariyer gelişimleri bağlamında aşağıdaki başlıklarda öğrencilerimizi bilgilendirmişlerdir.  

Prof. Dr. Sina Ercan - Dekan (Panel Başkanı); Açılış konuşması ve ABD'de çalışma imkanları
Prof. Dr. Bayram Yılmaz - Dekan Yardımcısı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü; Lisans üstü eğitim ve çalışma imkanları

Dr. Yusuf Taşçı - Üsküdar İlçe Sağlık Müdürü; Birinci basamak sağlık hizmetlerinde yöneticilik  

Dr. Berna Özelgün - Product Manager, Gilead İlaç Firması; İlaç sektöründe çalışma imkanları

Dr. Ece Büyüksandalcı Tunç - Psikiyatri Uzmanı; Uzmanlık alanı seçimi, tıpta uzmanlık eğitimi ve sonrası 
Dr. Irmak Polat - Psikiyatri Uzmanı, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi; Akademik kariyer basamakları ve üniversitelerde çalışma imkanları 

Panele 74 dönem IV öğrencisi katılmıştır. Sunumlardan sonra öğrencilerimiz, panelistlere merak ettikleri soruları yönlendirmişlerdir.

Katılan öğrencilerimizin ilgiyle karşıladığı panelimiz bundan sonraki yıllarda da devam edecektir.

 

İletişim Bilgilerimiz.

Yücetarla Cad. No: 33/5 Zuhratbaba Bakırköy / İSTANBUL

  • dummy(212) 123 45 67

  • dummy(212) 123 45 67

  • dummy  info@yutmed.org.tr

Haber Bülteni

E-posta adresini girerek Bültenimize Üye Olabilirsiniz.

© Copyright yutmed 2024. Dizayn Tasarlama ve Kodlama YUTMED

Ara